Petek Temizliği Nasıl Yapılır?
Isınma Sistemleri Başında Gelen Kombi Isınma Sistemi Günümüzde En Yaygın Olan Yöntemlerden Biridir. Bu Yöntem Sayesinde Çoğu Ev Ve Iş Yeri Isınmaktadır. Ortamın Iyi Isınması Ve Sağlıklı Olması Için Petek Temizliği Çok Önemlidir. Evde Kendiniz Temizleyebileceğiniz Gibi Dışarıda Işin Ustalarından Yardım Alarak Da Petek Temizliği Yapabilirsiniz.
Peki Petek Temizliği Neden Önemlidir?
- Kombiyi düşük derecede çalıştırarak ortamın ideal ısısını bulabilirsiniz.
- Kalorifer peteklerinde oluşabilecek söz konusu tıkanma giderilerek hepsinin eşit ısıda olmasını sağlar.
- Doğalgaz faturalarınızda gözle görülür düşüş görülür.
- Yapılacak temizlik sayesinde kombinin ömrü uzar.
- Temizlik sırasında kullanılan ilaç, peteklerin içinde pas oluşumunu engeller.
-
Kombi Bakımı Ve Petek Bakımı
Kombi Bakımı Ve Petek Bakımı Için; Kombinizin Ve Tesisatınızın Sağlıklı Çalışıp Uzun Ömürlü Olması Için Düzenli Olarak Bakım Yaptırmalısınız. Bakımı Yapmış Oldurılmayan Kombi Ve Döşemın Verimi Düşer Ve Ömrü Kısalır. Verimi Düşen Kombi Daha Fazla Doğalgaz Tüketir Ve Evinizi Daha Azca Isıtır. Bunlar Da Size Soğuk Algınlığı Ve Kabarık Doğalgaz Faturaları Olarak Geri Basar. Kombi Alırken Mutlaka Kullanma Klavuzlarını Saklayınız.
Kombinizin Ve Döşemınızın Sağlıklı Çalışıp Uzun Ömürlü Olması Için Tertipli Olarak Bakım Yapmış Oldurmalısınız. Bakımı Yapmış Oldurılmayan Kombi Ve Döşemın Verimi Düşer Ve Ömrü Kısalır. Verimi Düşen Kombi Daha Fazla Doğalgaz Tüketir Ve Evinizi Daha Az Isıtır. Bunlar Da Size Soğuk Algınlığı Ve Kabarık Doğalgaz Faturaları Olarak Geri Rotatif. Uzun Sure Çalıştırılmayan Kombi Ve Döşem Çalıştırılmadan Önce Ne Olursa Olsun Bakımının Yapılması Ve Parçaların Görevlerini Yerine Getirdiğinden Emin Olunması Gerekir.
Kombi Bakımında Dikkat Edilecek Hususlardan Bazıları Şunlardır:
1. Kombi Aletinin Içindeki Isı Ileten Parçaların Toz Ve Kirle Kaplanmadığından Emin Olunur. Aşırı Kirlenen Ve Hasar Gören Döşem Parçaları Kombinizin Ömrünü Kısaltır, Doğalgaz Tüketimini Arttırır.
2. Kombi Aletinin Tüm Elektrik Aksamı Denetim Edilir.
3. Isı Sensörleri Kontrol Edilir Ve Bacanın Açık Olduğundan Kesin Olunur.
4. Kombi Su Seviyesi Ve Bu Seviyenin Tutarlılık Seviyesi Kontrol Edilir.
5. Özellikle Tesisat Suyu Değiştirildikten Sonrasında Tesisat Içinde Kalan Hava Alınır.
6. Kombinin Su Hattında Bulunan Kir Filtresi Denetim Edilir. Eskiyen Veya Aşırı Kirlenen Filtrelerin Değiltirilmesi Gerekir. Aksi Halde Kombi Döşemınızdaki Kirli Su Oranı Artar Ve Isı Transferi Yavaşlar. Bu Konum Doğalgaz Faturanıza Yansır.
7. Kalorifer Peteklerinin Bakıma Ihtiyacı Vardır. Konbi Peteklerinin Iç Ve Dış Temizliği Isı Iletimini Büyük Ölçüde Arttırarak Daha Azca Doğalgaz Tüketmenizi Sağlar. Konbi Peteklerinin Konvektörleri Genellikle Ulaşılması Güç Yerlerde Odukları Için Kir Tutmaya Müsaittirler. Özellikle Ilk Çalıştırmada Gelen Kokuyla Anlaşılan Konvektördeki Kir Birikmesi Evinizin Ve Iş Yerinizin Hijyeni Için Çekince Oluşturabilir.Kombi Bakımını Yapmış Oldurdığınız Takdirde Eski Kombinizin Verimi Artar. Yeni Kombinizin De Ömrü Uzar. Kombi Arızalar Kış Mevsiminin En Soğuk Dönemlerinde Doğalgaz Faturanıza Yansımaz. Bakımı Yapmış Oldurılan Kombiler Devamlı Arızalanmıyacağı Için Size Beklenmedik Masraf Çıkarmazlar. Sonuç Olarak Daha Azca Doğalgaz Faturası Ödeyerek Daha Çok Isınırsınız.